Kogeneracija » Spanner HKA

Spanner HKA

naprava za soproizvodnjo toplote in elektrike iz lesnega plina

Preverjena tehnologija uplinjanja lesa – vhodni model - SPANNER HKA 35/50

spanner hka 1

Napravi za soproizvodnjo toplote in elektrike iz lesne biomase HKA 35 in HKA 50 sta sestavljeni iz enote za uplinjanje lesa in generatorja – motorja, za učinkovito in zmogljivo soproizvodnjo toplotne in električne energije (SPTE). Nekaj ​​sto preizkušenih naprav za soproizvodnjo na lesni plin deluje po vsem svetu in zanesljivo proizvajajo velike količine električne energije ter toplote za velika podjetja in wellness resorte.

Dolgi časi delovanja uplinjevalca lesa in SPTE

Povprečni pričakovani čas obratovanja elektrarne na biomaso je okoli 8.500 obratovalnih ur letno. To omogočajo patentirana Holz-Kraft tehnologija, natančna izdelava in stalna spodbuda za vedno nadaljnji razvoj. V ta namen tesno sodelujemo z našimi strankami.

Srednje velika naprava za soproizvodnjo elektrike na lesno biomaso HKA 35/50

Kdo ima največ koristi od soproizvodnje na lesno biomaso HKA 35/50?

Tehnični podatki srednje velikih sistemov za soproizvodnjo na lesno biomaso HKA 35/50

Elektrarna na biomasoHKA 35HKA 50
Električna energija35 kW el49 kW el
Toplotna moč79,5 kWth106 kWth
Kakovost lesnih sekancevNaravni lesni sekanci, po DIN ISO 17225-1, velikost: P31S, vsebnost drobnih delcev: F10, vsebnost vode: M10, vsebnost pepela: A1,0
Poraba lesnih sekancev*31,5 kg/h41,9 kg/h

* Odvisno od kakovosti lesnih sekancev. 
Tehnični podatki: 03/2023. V primeru odstopanj štejejo podatki iz tehničnega lista. Pridržujemo si pravico do tehničnih sprememb.

Naprava za soproizvodnjo toplote in elektrike – srednji razred zmogljivosti - SPANNER HKA 70

spanner-hka-2

Več moči, manjša poraba goriva in nova programska oprema za inteligentno krmiljenje: inovativna elektrarna na biomaso “HKA 70” je prvi predstavnik nove generacije elektrarn na biomaso podjetja Spanner Re².

S plinskim motorjem s turbopolnilnikom, povečanim izkoristkom toplote in posebnim postopkom hlajenja je bila preizkušena tehnologija uplinjanja lesa dodatno razvita na zelo učinkovit način. HKA 70 je standardno opremljen s sinhronim generatorjem, tako da se sistem zažene s pomočjo lesnega plina in ni več napajan. To prihrani stroške in zagotavlja varno delovanje naprave tudi pri manj stabilnih električnih omrežjih.

Inovativni nadzorni sistem Re² nadzira celotno delovanje naprave in optimizira stabilnost delovanja. Struktura menija je zmanjšana na bistvene elemente, kar poveča udobje upravljanja in naredi krmilni sistem posebej prijazen do uporabnika. Poleg tega ima HKA 70 samo eno skupno krmilno omarico za uplinjevalnike lesa in enote SPTE na lesni plin. Izhodna moč inovativne elektrarne na biomaso je okoli 68 kW in 144 kW.

Zaradi svoje modularne zasnove je mogoče HKA 70 – tako kot “manjše” elektrarne na les iz Re² – združiti za povečanje zmogljivosti in več elektrarn na biomaso kaskadno povezati.

Velika naprava za soproizvodnjo na lesno biomaso HKA 70

Kdo ima največ koristi od uplinjevalnika lesa HKA 70?

Tehnični podatki naprave za soproizvodnjo iz lesne biomase HKA 70

Elektrarna na biomasoHKA 70
Električna energija68 kW el
Toplotna moč144 kW th
GorivoNaravni lesni sekanci, po DIN ISO 17225-1, velikost: P31S, vsebnost drobnih delcev: F10, vsebnost vode: M10, vsebnost pepela: A1,0
Poraba lesnih sekancev*55,1 kg/h

* Odvisno od kakovosti lesnih sekancev.
Tehnični podatki: 03/2023. V primeru odstopanj štejejo podatki iz tehničnega lista. Pridržujemo si pravico do tehničnih sprememb.

Okolju prijazna soproizvodnja iz lesnega plina – večji razred zmogljivosti - SPANNER HKA 300/HKA 700

Z novimi sistemi za soproizvodnjo na lesno biomaso “HKA 300 & HKA 700” je Spanner Re² razvil elektrarne na biomaso, ki so namenjene visokemu obsegu zmogljivosti in zagotavljajo električno energijo in toploto iz lesa ali odpadnega lesa 24 ur dnevno. Je idealna energetska rešitev za vse tiste, ki potrebujejo veliko energije skozi vse leto in jo želijo proizvajati učinkovito in okolju prijazno.

S sistemom soproizvodnje na lesno biomaso HKA 300 ali HKA 700 se lahko zanesete na dokazano trajnost – v velikem obsegu. Prilagodljiv energetski sistem je CO 2 nevtralen in, za razliko od proizvodnje fosilne energije, vsa proizvedena energija ostane v lokalnem območju, kjer je proizvedena. Kot vir energije za proizvodnjo električne energije in toplote se uporablja izključno lokalni les.

Drugačna od drugih tehnologij SPTE, ki temeljijo na zgorevanju biomase in zahtevajo delovni medij, kot je termalno olje v procesu ORC. Elektrarna na les ne potrebuje vmesnega medija, kar skrajša proces naprave na bistvene in prihrani stroške.

Velike elektrarne na biomaso podjetja Re² vam nudijo maksimalno zaščito pred okvarami. Napajanje je mogoče prilagoditi tudi glede na vaše potrebe.

Spanner Re² je aktiven na področju proizvodnje električne energije iz biomase že več kot 15 let. To dolgoletno znanje se odraža v zanesljivi tehnologiji lesnega plina, kar se še posebej kaže v stalno visoki razpoložljivosti naprave – kar lahko dokažemo z letnimi izjavami o učinkovitosti.

HKA 300/HKA 700 – okolju prijazna soproizvodnja na lesno biomaso

Kdo ima največ koristi od soproizvodnje na lesno biomaso HKA 300 in HKA 700?

Tehnični podatki soproizvodnje na lesno biomaso HKA 300/HKA 700

Velike elektrarne na biomasoHKA 300 HKA 700
Električna energija280-300 kW el 700 kWel
Toplotna moč:
SPTE enota495 kWth 653 kWth
Uplinjevalnik4 x 18 = 72 kWth 10x18 = 180 kWth
GorivoNaravni lesni sekanci, po DIN ISO 17225-1, velikost: P31S, vsebnost drobnih delcev: F10, vsebnost vode: M10, vsebnost pepela: A1,0
Poraba lesnih sekancev*220,4 kg/h 551 kg/h

*Odvisno od kvalitete lesnih sekancev.
Tehnični podatki: 03/2023. V primeru odstopanj štejejo podatki iz tehničnega lista. Pridržujemo si pravico do tehničnih sprememb.